Livet med en
hæmatologisk sygdom


Få et indblik i livet med kræft i blodet, -knoglemarven eller -lymfesystemet.


Hør patienter dele deres fortællinger om, hvordan sygdommene påvirker deres hverdag. Hør også eksperter fortælle om sygdommenes karakteristika og behandlingsmuligheder.

Se video om kronisk lymfatisk leukæmi (CLL)

Du kan bruge videoen som støtte til dine patienter for et overblik over CLL og sygdommen set fra et patientperspektiv.

Hør podcasts med patienter, der har CLL

I denne podcastserie kan du høre om to patienters sygdomsforløb med CLL, og hvordan det påvirker deres mentale og fysiske helbred.

hematology-cll-ramt_af_leukæmi
Ramt af leukæmi - del 1

I første del af podcastserien møder du en patient, der er i afventende position ift. sin sygdom. Hør hvilken betydning det har for patientens hverdag.

EM-72230 01.09.2021

hematology-cll-ramt_af_leukæmi
Ramt af leukæmi - del 2

I anden del fortæller en patient om at være ung med en agressiv form for CLL. Hør om de psykiske reaktioner, og hvilken betydning de har for patienter med CLL.

EM-72231 01.09.2021

Læs personlige patientfortællinger i en af vores bøger

Bog
Beslutninger og valg

Bogen indeholder 10 personlige fortællinger med patienter og pårørende. De fortæller deres personlige historie om mødet med sundhedssystemet og den udfordring, det er at komme videre i livet efter diagnosen kræft i blodet, -knoglemarven eller -lymfesystemet.

Bog
Ukendt og usynlig

Bogen indeholder 10 personlige fortællinger med patienter, pårørende og eksperter. Patienter fortæller deres historie om de daglige udfordringer med en sjælden kræftdiagnose. De fortæller også om deres ukuelige livslyst og optimisme på trods af deres kræftsygdom.

Podcastserie: Mødet med patienten

Denne podcastserie handler om, hvordan man håndterer en livstruende diagnose som kræft i blodet, -lymfesystemet eller -knoglemarven.

Hør eksperter fortælle om behandlingsmuligheder ved myelomatose

Behandling af myelomatose har ændret sig og vil fortsætte med at ændre sig i fremtiden. Kunne det en dag blive en kronisk sygdom – eller endda helbredt? Lyt til podcasts med nordiske læger, der deler deres syn på den aktuelle behandling, og hvordan behandlingerne kan sekvenseres.

hematology-supportmateriale-fremskridt_muligheder_og_udfordringer_myelomatose_behandling
Fremskridt, muligheder og udfordringer: myelomatose behandling

Hør Ulf-Henrik Mellqvist fortælle om den markante udvikling i behandling af myelomatose, og hvad de nye muligheder betyder for patienter og læger.

CP-128565 28.11.2019

hematology-supportmateriale-Myelomatose_hvornar_kan_man_bruge_ny_behandling
Myelomatose: hvornår kan man bruge ny behandling?

Hør læge, Annette Vangsted, fortælle om sit perspektiv på, hvordan man behandler myelomatosepatienter, hvordan man kan bruge nye behandlinger og hvornår.

EM-45528 5.11.2020

Hæmatologiske sygdomsområder

Få mere at vide om kronisk lymfatisk leukæmi, mantle celle lymfom, Waldenströms makroglobulinæmi og myelomatose.

Kronisk lymfatisk leukæmi (CLL)

Kronisk lymfatisk leukæmi er den mest udbredte form for leukæmi hos voksne i den vestlige verden.[1] Få meget mere at vide om CLL fra et sundhedsfagligt perspektiv.

Mantle celle lymfom (MCL)

60-100 patienter bliver årligt diagnosticeret med mantle celle lymfom i Danmark.[2] Læs mere om sygdommens karakteristika, diagnose og behandlingsmuligheder.

Waldenströms makroglobulinæmi (WM)

Der bliver årligt diasgnosticeret ca. 80 nye tilfælde af Waldenstrøms makroglobulinæmi i Danmark.[3] Læs meget mere om sygdommen, og hvordan du kan støtte patienter med Waldenstrøms makroglobulinæmi.

Myelomatose (MM)

Læs mere om Myelomatose


Vi vil gerne høre fra dig. Kontakt os, hvis du har spørgsmål

EM-92731 - 15.06.2023 -